آموزش, راهنمای خرید

مقایسه تلویزیون ال جی و سونی

مقایسه تلویزیون ال جی و سونی

مقایسه تلویزیون ال جی و سونی می تواند از جنبه های گوناگون مورد توجه قرار گیرد که در این مقایسه قصد داریم از جهات مختلف به آن بپردازیم. در صورتی که انتخاب شما یکی از برندهای ال جی یا سونی است، پیشنهاد ما به شما مطالعه این مقاله است که از هر جهت بررسی شده‌اند و نقاط ضعف و قوت هر کدام به صورت کامل ذکر شده‌ است. در انتهای این مقاله به طور قطع انتخاب بین آن‌ها بر اساس اولویت‌بندی برایتان بسیار راحت‌تر خواهد بود. اما در ابتدای مقاله لیستی از محبوب ترین تلویزیون های این دو برند را به شما معرفی میکنیم.

محبوب ترین تلویزیون های ال جی و سونی

مدلکیفیتسیستم عاملرفرش ریتتوان صدا
ال جی 65C44KwebOS 24144 هرتز40 وات
ال جی 65QNED86 20244KwebOS 24120 هرتز40 وات
ال جی 65QNED80 20244KwebOS 2460 هرتز20 وات
ال جی 65NANO80 20244KwebOS 2460 هرتز20 وات
ال جی 65UT80004KwebOS 2460 هرتز20 وات
سونی 65A80L4Kاندروید 10120 هرتز50 وات
سونی 65X90L4Kاندروید 10120 هرتز30 وات
سونی 65XR704Kاندروید 12120 هرتز40 وات
سونی 65X85L4Kاندروید 10120 هرتز20 وات
سونی 65S304Kاندروید 1260 هرتز20 وات

مزایا و معایب تلویزیون ال جی و سونی

در این بخش از مقاله ی مقایسه تلویزیون ال جی و سونی به بررسی هر کدام از برندها و معایب و مزایای آ‌ن‌ها از هر جهت می‌پردازیم تا ذهنیتی مناسب از این برنده برای شما درست کنیم و تا حدودی بدانید با چه نوع صفحه نمایش‌هایی طرف هستید و تفاوت عمده برندهای مختلف در چیست؟

برندکشور سازندهکشور مونتاژزبان فارسی
ال جیکرهاندونزی، مصر، لهستاندارد
سونیژاپنمالزیدارد

مزایای تلویزیون ال جی

  • تنوع بالای صفحه نمایش
  • تنوع بالای پنل
  • ریموت کنترل جادویی موسی
  • قیمت مناسب‌تر از برند سونی
  • طراحی شیک با پایه‌های متنوع
  • نمایشگرهای اولد بی‌نظیر که اولین بار توسط ال جی رونمایی شد

معایب تلویزیون ال جی

  • محدودیت دسترسی در بعضی برنامه‌ها

مزایای تلویزیون سونی

  • کیفیت ساخت عالی
  • کیفیت تصویر بالاتر از ال جی
  • ریموت کنترل هوشمند
  • رابط کاربری سریع و دقیق
  • دسترسی‌های هوشمند بسیار متنوع
  • پایه‌های با امکان تغییر حالات متفاوت

معایب تلویزیون سونی

  • قیمت بالا نسبت به رقبا
  • طراحی کلاسیک

تفاوت تلویزیون ال جی و سونی

اینکه تلویزیون ال جی بخریم یا سونی به موارد زیادی بستگی دارد که باعث وجه تمایز آن‌ها شده است. در واقع این برندهای خوش‌نام و با اصل و نسب از جهات زیادی با هم تفاوت دارند از جمله پردازنده، طراحی، قیمت و بسیاری گزینه‌های دیگر که هر کدام به تنهایی نقشی مؤثر در انتخاب مدل مورد نظر شما دارند. لطفاً با همراه شوید تا مهمترین این موارد را تحت بررسی قرار دهیم.

تصویر بهینه در ال جی و سونی

زمانی که حرف از تصویر تلویزیون به میدان می‌آید یعنی مهمترین مؤلفه انتخاب یک نمایشگر را مورد بحث قرار داده‌ایم؛ تلویزیونی که تصویر عالی داشته باشد، بقیه اِلمان‌های آن را نمی‌توان گفت بی‌تأثیر هستند اما کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند. سونی از جمله برندهایی است که در تصویر با وضوح بالا گل کاشته است و در تمام مدل‌های آن حتی LEDهای معمولی می‌توان این را به خوبی مشاهده کرد و از نمایش محتوا با جزئیات دقیق لذت برد.

صفحه نمایش‌های متفاوت سونی از جمله QLED و OLED جزو مواردی است که هر کدام برای فضایی با نوردهی متفاوت تولید شده اند هر چند که قابلیت‌های عالی و سنسورهای حرفه‌ای به خوبی می‌توانند نور را بسته به روشنایی محیط تنظیم کنند. بجز روشنایی از لحاظ رنگ‌دهی فناوری‌های همچون Triluminos و Live Color رنگ‌هایی با طیف گسترده و زنده را ارائه می‌دهند که می‌توان گفت در مجموع تصویری از هر جهت بهینه را به نمایش می‌گذارند.

و اما ال جی، با تنوع بالای صفحه نمایش‌هایش رقابتی چشم‌گیر را از این جهت با تلویزیون های سونی در پیش گرفته اند. وجود تلویزیون های 4K UHD معمولی در کنار فناوری‌هایی همچون Nano Cell و Quantum LED توانسته مواردی همچون QNED و سری نانوسل را خلق کند که در نمایش رنگ‌های زنده و تنالیته رنگی بی‌نظیر و بسیار حرفه‌ای تولید می کنند و هر کدام می‌توانند سلیقه و بودجه خاصی را تحت پوشش قرار دهند که برای افراد مختلف جامعه امکان خرید را فراهم کنند.

البته سری دیگری به نام تلویزیون های OLED به عنوان مدل‌های بالارده این برند نیز تولید می شوند که در واقع گل سرسبد ال جی و امضای آن به شمار می‌آید و افرادی با سلیقه لاکچری به سراغ آن‌ها می‌روند.

در مقایسه تلویزیون ال جی و سونی باید به این نکته اشاره کنیم کیفیت تصویر 4K بیشترین فروش را در حال حاضر دارد و افراد زمان خرید اولین سوألی که از فروشنده می‌پرسند همین است که وضوح تصویر نمایشگر چقدر است؟ هستند شرکت‌هایی همچون ال جی، سامسونگ و غیره که از 8K هم رونمایی کرده‌اند و وضوحی 4 برابر بیشتر از فورکی‌ها دارند اما به دلیل اینکه هنوز فیلم و برنامه‌هایی با کیفیت 8K ساخته نشده است خیلی کاربرد زیادی ندارد و عملاً به رخ کشیدن و رقابت بین برندها برای تبلیغ بیشتر است.

گیمینگ حرفه ای تلویزیون

قابلیت گیمینگ حرفه‌ای

گیمرها می‌توانند از هر کدام از برندهای سونی و ال جی که مایل هستند نمایشگری مناسب بازی حرفه‌ای با رفرش ریت بالا و مجهز به پورت HDMI 2.1 برای پشتیبانی از کنسول‌های بازی نسل نهم همچون PS5 تهیه کنند. با این حال کمی تمایز بین نمایشگرهای این برندها برای بازی وجود دارد، مثلاً اگر در سال 2024 قصد خرید تلویزیون گیمینگ با ارزان‌ترین قیمت از برند ال جی را داشته باشید باید QNED86 را انتخاب کنید در حالی که ارزان‌ترین نمایشگر مناسب بازی سونی، مدل XR70 است اما در واقع قیمتی اقتصادی ندارد و بسیار گران‌تر از رقیب خود یعنی کیوند 86 است.

همچنین نهایت سرعت حرکتی که در سونی وجود دارد 120 هرتز می‌باشد در حالی که ال جی در مدل‌های بالارده خود از جمله C4 و G4 وعده پشتیبانی از رفرش ریت تا 144 هرتز را برای کامپیوتر های گیمینگ داده است. با تمام این‌ها نمی‌توان گفت ال جی در بازی نسبت به سونی برتری دارد، بلکه عوامل بسیار دیگری از جمله همان قیمت و رسپانس‌تایم و فناوری‌های مؤثر در بازی با قدرت پردازنده متفاوت و حرفه‌ای می‌توانند در بازی تأثیرگذار باشند که در این مورد باید هر مدل را به تنهایی بررسی کرد.

ظاهر کلاسیک سونی یا طراحی مدرن ال جی

اگر بخواهیم از تمام جهات به مقایسه تلویزیون ال جی و سونی بپردازیم، باید طراحی را جزء این موارد مطرح کنیم زیرا امروزه ظاهر شیک برای خریداران بسیار مهم است و ترجیح می‌دهند به سراغ محصولی بروند که روی نمای جذاب‌تر فضای آن‌ها تأثیر گذار باشد. ال جی برندی خلاق در طراحی نوآورانه است که به ظاهر تلویزیون‌های خود بسیار اهمیت می‌دهد و سعی می‌کند تا جایی که مقدور است ضخامت بدنه، حاشیه‌ها و فریم دور نمایشگر را به حداقل برساند و این را به خوبی در مدل‌های بالارده که ضخامتی کمتر از یک گوشی دارند می‌توان مشاهده کرد.

جنس بدنه بیشتر محصولات ال جی فلزی با پایه‌ای از همین جنس است البته در مواردی هم پلاستیک کار شده است که بسته به مدل متفاوت هستند. اما هنرنمایی که این برند کره‌ای در بخش طراحی انجام داده، مربوط به پایه تعدادی از محصولاتی همچون سری NanoCell است که دو مدل با امکاناتی در یک سطح تولید کرده و تنها پایه‌های آن ها متفاوت است. مثلاً NANO81 و NANO80، در این شرایط انتخاب برای شما بسیار راحت‌تر است.

سونی سال‌هاست که ظاهر ساده و بدون آلایش خود را حفظ کرده است و خیلی علاقه‌مند به تغییر سَبک خود نیست در حالی که برندهای دیگری همچون ال جی و سامسونگ هر ساله طراحی جدیدی را رونمایی می‌کنند. البته سونی در چند سال اخیر سعی کرده ضخامت بدنه را کمی کاهش دهد و این را در مدل‌های بالارده آن به خوبی می‌توان مشاهده کرد

همچنین با اینکه در تمام مدل‌ها از پلاستیک برای ساختار بدنه استفاده کرده است اما نکته جذاب آن به کار‌گیری متریال با کیفیت در آن‌هاست که بسیار مورد توجه طرفداران این برند است. مهندسان ژاپنی سونی در حال حاضر در بیشتر مدل‌ها از پایه‌های جانبی با امکان تغییر در 4 حالت متفاوت استفاده کرده‌اند که باعث می‌شود شمایی که آن را تهیه می‌کنید پایه‌ها را به سلیقه خود و بسته به نوع میز و فضا چیدمان کنید.

حالت های قابل تنظیم پایه تلویزیون سونی

اندروید بهتر است یا webOS

در این بخش از مقایسه تلویزیون ال جی و سونی میپردازیم به سیستم عامل، سیستم عامل اندروید سونی با کارایی راحت و دسترسی‌های متعدد را در اختیار دارد که با فناوری‌های روز دنیا هماهنگ است و امکانات بسیار زیادی در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.

محیط Android با رابط کاربری بی‌نظیر Google TV که دارد هر کاربری را راضی می‌کند حتی اگر آن شخص خیلی از قابلیت‌های هوشمند تلویزیون اطلاعی نداشته باشد باز هم کارایی آسان را در اختیار دارد. با اندروید می‌توانید برنامه مورد علاقه خود را از جایی دیگری دانلود کرده و روی تلویزیون سونی نصب کنید حتی اگر تلویزیون شما آن برنامه را نداشته باشد؛ سونی در اکثر مدل‌های خود دارای حافظه داخلی است که بسته به مدل این میزان متغیر می‌باشد.

ال جی سیستم عامل webOS را در بطن خود دارد و تنها برندی است که به صورت انحصاری از آن بهره‌مند است اما اندروید در مارک‌های متفاوتی از جمله فیلیپس و شیائومی هم به کار رفته است. وب او اس همچون اندروید هر ساله آپدیت می‌شود و نسخه‌های به‌روزی از امکاناتش را رونمایی می‌کند که برای کاربران علاقه‌مند به بخش هوشمند بسیار مهم است. تلویزیون‌های اسمارت ال جی امکان ضبط فیلم دارند و اجازه می‌دهند فیلم در حال پخش را ضبط کرده و در زمان دیگری به مشاهده آن بپردازید.

در کل شباهت‌هایی همچون دسترسی به دستیارهای صوتی Alexa و Google Asisstant در هر دو سیستم عامل وجود دارد و امکان کنترل نمایشگر از راه دور به صورت صوتی و با میکروفون داخلی ریموت‌ کنترل‌های هوشمند فراهم است، اما در دسترسی‌ها گسترده می‌توان گفت اندروید بهتر عمل کرده است.

مقایسه ریموت کنترل تلویزیون ال جی و سونی

قیمت تلویزیون‌های سونی و ال جی

راستش را بخواهید مقایسه تلویزیون ال جی و سونی از نظر قیمت کار چندان درست و پیچیده ای نیست. زیرا از نظر قیمت به هیچ‌وجه رقیب محسوب نمی‌شوند و سونی به خودی خود به واسطه برندی که لوکس شناخته شده است، قیمت بسیار بالاتری از برندهای دیگری بجز فیلیپس دارد و همین امر سبب شده تا افرادی خاصی بدون محدودیت بودجه به سراغ محصولات آن بروند.

ال جی نسبت به سونی قیمت منطقی تری دارد و نمایشگرهایی حرفه‌ای با قیمتی مناسب تولید کرده است هرچند که مدل‌های بالارده آن به هیچ وجه ارزان نیستند اما در مقایسه با سونی مقرون ‌‌به‌صرفه‌تر می‌باشند.

تلویزیون ال جی بخریم یا سونی؟

با مقایسه تلویزیون ال جی و سونی باید متوجه شده باشید که کدام برند انتخاب شما است. در واقع باید به میزان بودجه در نظر گرفته شده توجه نمایید و در مرحله بعد سایز و کیفیت تصویر را انتخاب کنید، در آخر نوع صفحه نمایش، کاربری و غیره را تعیین کنید و براساس آن تلویزیون بهتر را برگزینید؛ پس نمی‌توان با تأکید گفت که کدام برند مناسب شما است بلکه نیازهای شما تعیین کننده اصلی هستند.

درباره مسعود

Just a Simple Tech Guy

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *