آموزش, راهنمای خرید

بهترین تلویزیون از نظر کیفیت صدا + ویژگی های مهم

بهترین تلویزیون ها از نظر کیفیت صدا

جدول بهترین تلویزیون ها از نظر کیفیت صدا:

مدلتوان صداسال ساختکیفیت تصویرنوع پنل
سامسونگ 65S95D70 وات20244KQD-OLED
سامسونگ 65QN90D60 وات20244KVA
سامسونگ 65QN85C60 وات20234KIPS
سامسونگ 65S90D40 وات20244KQD-OLED
سامسونگ 65Q80D40 وات20244KIPS
ال جی 65G460 وات20244KWOLED
ال جی 65C440 وات20244KWOLED
ال جی 65QNED9040 وات20234KVA
سونی 65XR9070 وات20244KVA
سونی 65X95L60 وات20234KVA
سونی 65A80L50 وات20234KWOLED
سونی 65XR7040 وات20244KVA

صدای حرفه‌ای، رسا و بدون نویزهای اضافی اجازه می‌دهد از شنیدن محتوا با شرایط بهتر لذت ببرید و آن را به صورت واقعی‌تری شنیده و با آن ارتباط برقرار کنید. شرکت‌های مختلف تولید کننده تلویزیون امروزه در بحث صدا و طراحی اسپیکرها با حساسیت بیشتری روی این موضوع کار می‌کنند و سعی دارند تا فناوری‌های خارق‌العاده‌ای برای ارائه صدای بهینه‌تر روی نمایشگرهای خود پیاده کنند و باید گفت تا حد زیادی هم موفق شده‌اند؛ اما باید دید در این رقابت و تلاش برای عرضه صدای مناسب‌تر کدام برند بهتر عمل کرده‌ و توانسته‌اند کاربران را راضی نمایند.

معیارهای انتخاب بهترین تلویزیون

عوامل مؤثر روی کیفیت صدا تلویزیون

برای اینکه صدایی رسا و بهینه از نمایشگر خود دریافت کنید باید به نکاتی در این راستا توجه کنید تا بتوانید تلویزیونی مطابق با خواسته‌های و کاربری مورد نیاز خود انتخاب کنید و صدایی با طنین واضح و یکنواخت داشته باشید؛ از جمله این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

توان صوتی

در ابتدای مقاله بهترین تلویزیون از نظر کیفیت صدا باید بگوییم هر چه صدای تلویزیون بالاتر باشد فضای بزرگ‌تری را پوشش می‌دهد و معمولاً در بیشتر میان‌رده‌ها 20 وات است که مقداری منطقی و استاندارد به حساب می‌آید و برای سایزهای متوسط تا 65 اینچ هم مناسب است. اما تلویزیون‌ها به ترتیب که رده‌ آن‌ها بالاتر می‌رود، از خروجی صوتی بیشتری هم برخوردار می‌شوند البته یکی از عوامل افزایش قیمت تلویزیون هم به حساب می‌آیند؛ صدا در تلویزیون‌ها تا 70 وات هم وجود دارد.

اهمیت کیفیت صدا در تلویزیون

تعداد کانال‌های صوتی

صدایی که از تلویزیون خارج می‌شود از کانال‌ها و اسپیکرهای مختلف بیرون می‌آید و هر چه تعداد آن‌ها بالاتر باشد طبیعتاً صدا از جهات بیشتری در اطراف تلویزیون پخش می‌شود مثلاً هم در جلو و هم در طرفین و بالا و پایین صدا را به صورت همزمان دریافت می‌کنید. تعداد کانال‌ها در مدل‌های 20 واتی 2.0 عدد می‌باشد که با افزایش این مقدار تعداد آن‌ها به طور مثال به 2.2, 4.2 و غیره ارتقاء می‌یابد. به این نکته توجه داشته باشید که این کانال‌ها بسته به تعداد شامل اسپیکرهای، توییتر، ووفر و ساب‌ووفرهای متفاوت هستند که در مدل‌های مختلف چیدمان آن‌ها متمایز می‌باشد.

تکنولوژی های صوتی در تلویزیون

برند تلویزیون

هر شرکت سازنده تلویزیون از اسپیکرهایی تقریباً اختصاصی در محصولات خود استفاده می‌کند البته در بعضی موارد هم مشابه هستند اما هر کدام از قابلیت‌های متفاوت و متریال خاصی استفاده می‌کنند که روی خروجی صدای نهایی مؤثر هستند.

فناوری‌های صوتی

نوع تکنولوژی و قابلیت‌هایی که در صدای نمایشگرها به کار رفته است روی رسایی و قوت آن تأثیر گذار هستند مثلاً فناوری همچون Dolby Atmos از مواردی می‌باشد که صدایی همه جانبه را ایجاد می‌کند و در این حالت حتی اگر میزان صدا کم باشد حس بهتری از آن دریافت می‌کنید و فکر می‌کنید از صدای بیشتری بهره‌مند شده‌اید.

معیارهای انتخاب بهترین تلویزیون از نظر صدا

نوع اسپیکرهای استفاده شده در نمایشگر

اسپیکرها تأثیر زیادی روی صدا دارند و اگر از اسپیکرهای قوی و حرفه‌ای روی تلویزیون استفاده شده باشد باید منتظر صدای بهتر از آن باشیم.

تناسب سایز تلویزیون با فضا

یکی دیگر از نکاتی که میخواهیم در ادامه مقاله بهترین تلویزیون از نظر کیفیت صدا به آن بپردازیم سایز تلویزیون است. سایز نمایشگر را به نحوی انتخاب کنید که با متراژ مکانی که آن را قرار می‌دهید مناسب باشد مثلاً تلویزیون 40 اینچ با توان صوتی 20 وات برای فضایی 100 متری بسیار کوچک است و بجز بحث تصویر این مقدار خروجی صوتی نمی‌تواند این محیط را پوشش دهد و قطعاً نیاز به اسپیکر یا ساندبار دیگری برای ارتقاء صدا خواهید داشت.

توصیه های کاربردی برای بهبود کیفیت صدای تلویزیون

فناوری‌های صوتی در صدای تلویزیون

تلویزیون‌ها در برندهای مختلف از قابلیت‌های متفاوتی برای ارتقاء صدا و همچنین رسایی آن استفاده می‌کنند تا صدایی که به گوش شنونده می‌رسد در بهترین ورژن خود قرار گیرد و چیزی را بشنوید که با محتوای در حال پخش مطابقت داشته باشد. هر تلویزیونی که در سال جدید وارد بازار می‌شود گاهی همان امکانات سال‌های قبل را در پخش صدا دارد اما یک سری از شرکت‌های خلاق دست به رونمایی از فناوری های بیشتر و کاربردی‌تری می‌زنند تا کاربر را از نسخه جدید تلویزیون‌های خود راضی نگه دارند.

مشخصات فنی مهم در انتخاب تلویزیون
  • Dolby Atmos: از جمله تکنولوژی‌های نوین شرکت دالبی است که حس سینمایی از صدای در حال پخش را در بیننده القاء می‌کند و خیلی از برندها در گزینه‌هایی از محصولات خود این فناوری کاربردی را استفاده‌ کرده‌اند. دالبی اتموس صدا را به صورت همه جانبه و 360 درجه در فضا پخش می‌کند به صورتی که با پوشش کامل آن‌ها کاری می‌کند در هر نقطه‌ای که نشسته باشید صدا را به همان میزان که در جلو نمایشگر نشسته‌اید بشنوید. در واقع به واسطه آن صدا دور تا دور شما را فراگرفته و حس غوطه‌ور بودن را به شنونده می‌دهد.
  • سیستم صوتی DTS: یک حرفه‌ای در ارتقاء صدا است و با ایجاد کانال‌های مجازی سعی می‌کند صدا را با توان صوتی بیشتری در فضا پخش کنند که معمولاً 5.1 کانال مجازی ایجاد می‌نماید و صدا را به صورت فراگیر پخش نماید.
  • قابلیت Clear Voice: گزینه‌ای ضروری برای حذف نویزهای اضافی است و کاری می‌کند هر گونه صدای مزاحم از روی محتوا پاک شود و صدایی واضح در نهایت از تلویزیون پخش شود.
  • Voice Zoom: را تنها در بعضی برندها مشاهده می‌کنید و با وجود آن صدای گوینده اصلی و دیالوگ‌ها به صورت واضح‌تر پخش می‌شود که این گزینه برای فضای شلوغ بسیار مناسب است و باعث می‌شود صدای گوینده اصلی بهتر شنیده شود.
  • فناوری Acoustic Surface Audio: به جای استفاده از بلندگوهای سنتی، صدای تلویزیون را از تمام سطح صفحه نمایشگر پخش می کند و باعث می‌شود که صدایی از نزدیک به تصویر تولید شده و دقیق‌تر به گوش برسد؛ به واسطه این فناوری صدای حرکت تصاویر کاملاً احساس می شود و حس زنده‌تری القاء می‌نماید.
  • فناوریObject Tracking Sound+: برای ایجاد جلوه‌های صوتی واقع‌گرایانه تا صدا دقیقاً از جایی شنیده شود که در حال پخش است با این قابلیت که با نام ردیابی صدای شیء شناخته می‌شود با چشمان بسته می‌توانید حدس بزنید صدا از کدام بخش تصویر در حال پخش است.
  • تکنولوژی Active Voice Amplifier (AVA): به کمک میکروفون اعمال شده روی تلویزیون نویزهای محیط را تشخیص می‌دهد و به صورت هوشمندانه اقدام به تقویت صدای دیالوگ‌ها می‌نماید.
  • تکنولوژی Adaptive Sound+: صداها را به صورت اتوماتیک با توجه به شرایط محیط و نوع محتوای در حال پخش تطبیق می‌دهد تا هماهنگ با هم پخش شوند.
  • قابلیت Acoustic Center Sync: زمان اتصال به تجهیزات صوتی همچون ساندبارها از نمایشگر خود به عنوان یک بلندگوی مرکزی استفاده کنید و صدایی تقویت شده را از طریق تلویزیون بشنوید.
  • تکنولوژی 3D Surround Upscaling: تمام صداهای در حال پخش را به صورت فراگیر شبیه سازی می‌کند و به این صورت آن‌ها را به صورت سه بعدی پخش می‌نماید تا تجربه صوتی بی‌نظیری را رقم بزند.
  • تکنولوژی AI Sound Pro: صداها را با توجه به نوع محتوا و محیط تنظیم می‌کند تا تجربه شگرفی از صدا را به حالت زنده و پویا در شنونده ایجاد کند و حس کند در سینمایی واقعی قرار گرفته است.

نکته: این فناوری‌ها به صورت کلی بیان شده‌اند و در بعضی از برندها و مدل‌ها مشترک می‌باشد اما مواردی از آن‌ها تنها اختصاصی یک برند هستند و سایر شرکت‌ها فاقد آن می‌باشند.

بهترین تلویزیون ها از نظر کیفیت صدا

کدام تلویزیون‌ها صدای بهتری دارند؟

در هر برند اولویت کیفیت صدا با کدام محصول است؟ اگر این سوأل ذهن شما را هم درگیر کرده است با ما همراه باشید تا بهترین تلویزیون از نظر کیفیت صدا در برندهای مختلف را به شما معرفی کنیم:

بهترین صدا در سامسونگ

سامسونگ جزء شرکت‌های تولید کننده تلویزیون است که اسم و رسم خوبی در تصویر بهینه و طراحی نوین در نمایشگرهایش دارد و در بخش صدا سعی کرده تا از فناوری‌های کاربردی برای ارتقاء کیفیت آن استفاده کند. در محصولات این برند توان صوتی از 20 وات تا 90 وات هم وجود دارد و در تمام آن‌ها قابلیت ردیابی صدای شیء و تطبیق صدای نمایشگر با محتوای در حال پخش وجود دارد که روی کیفیت صدا و حس سینما گونه آن تأثیر شگرفی دارند.

همچنین در تمام آن‌ها فناوری Q-Symphopy که مختص سامسونگ است برای همگام سازی صدای ساندبار و تلویزیون زمان استفاده از این دستگاه‌ها وجود دارد و به این ترتیب کاری می‌کند صدای هر دو به صورت همزمان و از اسپیکرهای تلویزیون پخش شود.

بالاترین میزان صدا در تلویزیون های سامسونگ متعلق به تلویزیون QN900D است که با 90 وات خروجی بی‌نظیر از 6.2.4 کانال صوتی است که از بلندگوهای Up-firing، Center و Woofer به صورت همزمان در تمام جهات پخش می‌شوند و می‌توان گفت بالاترین میزان صدا را در حال حاضر در بازار بین تمام برندها از این مدل Neo QLED سامسونگ شاهد هستیم. این مدل به واسطه قیمت بالایی که دارد متاسفانه در بازار ایران حضور ندارد و به همین دلیل است که در لیست ابتدای مقاله به آن اشاره ای نشده است.

بهترین تلویزیون ها از نظر کیفیت صدا

صدای کدام تلویزیون ال جی بهتر است؟

ال جی دیگر برند سازنده مشهور در عرصه تلویزیون با تنوع صفحه‌ نمایش‌ها و امکانات به‌روزی که دارد شناخته می‌شود که خوشبختانه در بخش صدای محصولات خود نیز بسیار سنگ تمام گذاشته است و با رونمایی از فناوری‌های متعدد سعی در بالا بردن کیفیت صدای آن‌ها دارد. در این راستا قابلیتی همچون Ai Sound Pro را به صورت اختصاصی برای تشخیص ژانر و محتوای در حال پخش به کار می‌برد تا با تجزیه و تحلیل آن‌ها صدایی بهینه با شرایط را پخش نماید.

همچنین نمایشگرهای ال جی مجهز به تکنولوژی LG Sound Sync هستند و می توانید از طریق آن‌ به صورت سیمی یا بی سیم به ساندبار یا سینمای خانگی از برند ال جی متصل شده و از صدای قدرتمندتر و با کیفیت‌تری بهره‌مند شوید. تکنولوژی AI Acoustic Tuning به کمک ریموت کنترل مجیک ال جی ابعاد فضا و فاصله بیننده تا تلویزیون را به کمک پخش صدا از تلویزیون و ضبط آن توسط میکروفون ریموت کنترل، تشخیص می‌دهد و صدای تلویزیون را با توجه به این اطلاعات تنظیم می‌کند.

بهترین تلویزیون از نظر کیفیت صدا در برند ال جی G4 و M4 هستند که 60 وات خروجی واضح با حالت Dolby Atmos دارند که از 4.2 کانال صوتی برخوردار هستند و صدا را به صورت دقیق و رسا به گوش شنونده می‌رسانند؛ در واقع این مقدار برای تمام سایزهای نمایشگر حتی سایز 97 اینچ در oled m4 کاملاً مناسب است.

برتری صدا در برند سونی با کدام مدل است؟

سونی از مارک‌های برتر در ساخت نمایشگرها با اسپیکرهای قوی است که همیشه و همه جا بهترین‌ها را در این عرصه استفاده کرده است. در بیشتر محصولات این برند از اسپیکرهای X-Balanced با طراحی خاص استفاده شده است که به دلیل همین شکل نوین صدا را به صورت جمع‌تر با باس قوی‌تری پخش می‌کنند.

در سال 2024 سونی با رونمایی از بلندگوهای Beam Tweeter که صدایی با فرکانس بالا تولید می‌کنند همه طرفداران خود را شگفت‌زده کرد؛ این نوع بلندگوها ساختار خاصی دارند و صدا را به سمت بالا شلیک می‌کنند تا انعکاس آن از سقف به سمت شما پخش شود و شونده حس کند که صداها از بالا پخش می‌شوند و حس واقع گرایانه‌تری هنگام تماشای فیلم و سریال و حتی بازی کردن را در بیننده القاء می‌کند.

دیگر فناوری جذاب در بخش صدای تلویزیون های سونی 360 Spatial Sound Mapping technology است که صدا را به صورت همه جانبه و 360 درجه در فضا پخش می‌کند؛ مثلاً حس استفاده از 12 بلندگوی فانتوم را در 4 بلندگوی معمولی القاء می‌کند که تصور می‌کنید در هنگام شنیدن صدای تلویزیون در یک استادیوم بزرگ چند هزار نفری نشسته‌اید.

برترین تلویزیون از نظر کیفیت صدا در برند سونی، تلویزیون XR90 است که با 70 وات صدا فضا را به لرزه در می‌آورد و کاری می‌کند در صدا غرق شده و حس کنید ردیف اول یک استادیوم ورزشی نشسته‌اید و تیم محبوبتان را تشویق می‌کنید.

بهترین تلویزیون از نظر کیفیت صدا کدام است؟

در ادامه به معرفی بهترین مدل‌ها از هر برند با توجه به کیفیت صدا می‌پردازیم و اگر مدلی با صدای رسا و عالی می‌خواهید این مجموعه برای شما بسیار گزینه عالی است.

1. تلویزیون‌های LED ساده

از بین LEDهای برند سامسونگ همه مدل‌ها توان صوتی 20 وات با 2.0 کانال صوتی دارند که تصویر 4K را همراهی می‌کنند و می‌توان گفت همگی در یک سطح صدا قرار دارند و با بالا رفتن سری‌های نمایشگر تغییر در میزان صدای آن‌ها ایجاد نشده است. البته باید گفت 80% تلویزیون‌های میان‌رده از خروجی صوتی 20 وات برخوردار هستند و این روال در تلویزیون های ال جی و سونی نیز همچنان برقرار است. در جدول زیر به مدل‌هایی با صفحه نمایش ال ای دی و توان صوتی این چنین اشاره کرده‌ایم.

مدلسایزبندیفناوری صوتی
سامسونگ 55DU700043, 50, 55, 65, 75, 85 اینچOTS-Adaptive Sound
سامسونگ 55DU800043, 50, 55, 65, 75, 85 اینچOTS-Adaptive Sound
سامسونگ 98DU900098 اینچOTS-Adaptive Sound
ال جی 55UT800043,50, 55, 65, 70, 75, 86 اینچAI Sound Pro-Clear Voice Pro
سونی 55S3043, 50, 55, 65, 75, 85 اینچDolby Atmos

بین این مدل‌ها از برندهای مختلف که در جدول به آن‌ها اشاره شد، تلویزیون سونی S30 یا BRAVIA 3 از نظر کیفیت صدا از بقیه رقبا قوی‌تر است و دلیل آن وجود  سیستم صوتی قوی‌تر به نسبت مارک‌های دیگر و همچنین شکل خاص بلندگوهای X-Balanced که به واسطه دیافراگم حرفه‌ای که دارند صدای اکوستیک و باس را بدون اعوجاج صوتی در فضا منتشر می‌کنند و تجربه شنیداری واضح و جذابی را برای شنونده رقم می‌زنند که بسیار لذت بخش است.

از این موارد که بگذریم وجود فناوری دالبی اتموس تا حد زیادی روی صدای بهینه و پخش یکنواخت صدا در سری 3 سونی تأثیر گذار است و آن را به صورت فراگیر پخش می‌نماید.

2. بهترین تلویزیون QLED از نظر صدا

همان‌طور که می‌دانید فناوری کوانتوم دات و خلق صفحه نمایش‌های QLED از شاهکارهای برند سامسونگ است که از نظر تصویر و حجم رنگ بسیار حرفه‌ای هستند اما باید دید در بخش صدا چطور عمل می‌کنند. کیولدهای سامسونگ در سه سری 6, 7 و 8 هر ساله تولید می‌شوند اما با گذر زمان توان صوتی 20 وات آن‌ها تغییری نکرده و باید گفت صدایی در حد سری کریستالی یا همان LEDهای معمولی را پخش می‌کنند که در حد متوسطی قرار دارد و برای استفاده تا سایز 65 اینچ مناسب هستند.

این میزان صدا برای بخش نمایش خانگی مناسب بوده و به راحتی فضایی تا 60 متر یا کمی بیشتر را پشتیبانی می‌کند اما در متراژ بالا این سیستم صوتی ضعیف عمل کرده و نیاز به ساندبار کمکی برای ارتقاء صدا دارید. سامسونگ با استفاده از قابلیت انحصاری Q-Symphony بستری فراهم کرده تا صدای ساندبار با تلویزیون در یک راستا پخش شوند و از شنیدن صدا با توان صوتی بالاتر لذت ببرید.

در سال 2024 سونی نیز برای اولین بار از صفحه نمایش‌های QLED در خط تولید خود رونمایی کرد که در دو مدل XR70 و XR90 ساخته شده‌اند و از صدای عالی و رسا از هر جهت برخوردار هستند. سونی به خودی خود در سیستم صوتی زبان‌زد است و بهترین ها را همیشه رونمایی می‌کند و طبیعتاً انتظار صدای بهتر را همیشه از محصولات آن داریم. تلویزیون سونی BRAVIA 7 صدای 40 وات با  2.0 کانال 20 واتی دارد اما تلویزیون سونی XR90 این مقدار را ارتقاء داده و از توان صوتی 70 وات با 2.2.2 کانال صوتی برخوردار می‌باشد.

در نتیجه تلویزیون سونی XR90 یا BRAVIA 9 بالاترین کیفیت صدا را در بین کیولدها دارند که از فناوری‌های صوتی بی‌نظیری از جمله  قابلیت Voice Zoom 3، Dolby Atmos و DTS:X، 3D Surround Upscaling و Acoustic Center Sync برخوردار است که هر کدام نقشی بهینه در ارتقاء کیفیت صدا و وضوح بالای آن دارند. اما شاهکاری که سونی در این مدل سری 9 از آن رونمایی کرده است استفاده از توییترهای  Beam Tweeter است که صداها را با فرکانس عالی تولید می‌کند تا تجربه شنیداری بی‌نظیری را رقم بزند.

3. کدام تلویزیون QNED ال جی صدای بهینه‌تری دارد؟

کیوند هنر دست ال جی است که در بخش تصویر عالی می‌آفریند و حس زنده بودن رنگ‌ها را در کنار حجم زیاد آن رقم می‌زند که بسیار جذاب خواهد بود. اما در بخش صدا راستش را بخواهید بسیاری از مدل‌های آن توان صوتی 20 وات دارند که برای حالت معمول بسیار مناسب هستند و شاید در فضای بزرگ استفاده از سیستم صوتی کمکی نیاز باشد که از طریق Bluetooth Surround Ready و LG Sound Sync این امکان فراهم است.

تلویزیون ال جی QNED90 در حال حاضر با 40 وات توان صوتی توانسته بیشترین صدا را در این دسته به خود اختصاص دهد و به کمک قابلیت‌های AI Sound Pro و Dolby Atmos صدایی عالی به حالت سه بعدی و سینمایی خلق کند که تجربه عالی در حین تماشای فیلم و بازی حرفه‌ای را رقم می‌زند.

4. بهترین OLED در کیفیت صدا

تلویزیون‌های اولد از خیلی جهات بی‌نظیر هستند مثلاً در نمایش عمق رنگ مشکی و کنتراست بی‌نهایت شاهکارند و زاویه دید گسترده‌ای را معمولاً از آن‌ها شاهد هستیم اما مسئله بخش صدا فرق دارد و باید دید آیا در این قسمت هم حرف‌هایی برای گفتن دارند؟ در بین OLEDهای برند ال جی مدل G4 بالاترین توان صوتی با 60 وات خروجی از 4.2 کانال صوتی را دارد که برای تمام سایزهای عالی بوده و همه جهات را پوشش می‌دهد.

در برند سونی تنها یک نمایشگر با صفحه نمایش OLED وجود دارد که مدل XR80 با 50 وات خروجی صوتی 2.1 کاناله است و در آخر بین سه مدل اولد سامسونگ تلویزیون S95D با 70 وات صدای از 4.2.2 کانال صوتی بیشترین میزان صدا را دارد.

اما بین این سه مدل اولد با توان صوتی بالا در برندهای خود باید دید کدام بهتر عمل می‌کنند. ظاهرا تلویزیون سامسونگ S95D بالاترین توان صوتی را دارد اما در واقع نباید از قدرت اسپیکرهای سونی غافل شد و از 50 وات صدای تلویزیون سونی BRAVIA 8 توقع صدایی بسیار رسا و شفاف‌تر از این حد را داریم. در کل صدا در نمایشگرهای اولد بسیار عالی است زیرا از فناوری‌های صوتی بی‌نظیری در این بالا‌رده‌ها استفاده شده است که به ارتقاء کیفیت آن‌ها کمک می‌کنند از جمله قابلیت Dolby Atmos با پخش صدای فراگیر و سه بعدی که دارد.

و در آخر

در یک جمع بندی کلی باید گفت تلویزیون های اولد از لحاظ کیفیت صدا نسبت به سایر برندها برتری دارند و از اسپیکرهای قوی‌تر با فناوری‌های بهینه‌تری برخودار می‌باشند لبته توجه داشته باشید موارد زیادی روی صدای دریافتی نمایشگر شما مؤثر هستند که باید آن‌ها را هم در نظر بگیرید تا صدایی با قدرت بهتر و وضوح بالاتر را دریافت نمایید.

درباره مسعود

Just a Simple Tech Guy

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *